Zdravilna masaža

 

Običajno se svojih živalskih družabnic in družabnikov (v nadaljevanju samo družabnikov ali pa hišnih ljubljenčkov, op. ur.) dotikamo, ne da bi se tega zavedali.

  • Med »ljubkovanjem«, za kar pogosto prosijo kar sami, uživajo prav tako kot mi.
  • Zdravilni dotik se vzbudi takrat, ko se jih dotikamo zavestno, vzpostavljamo stik z določenimi deli njihovega telesa in s tem usmerjamo svojo energijo. Medtem ko z »ljubkovanjem« utrjujemo vez med človekom in živaljo, je t. i. ''zdravilni dotik'' bistveno globlji.
  • Nežen, ljubeč dotik je ključnega pomena za blagor in normalno rast ter razvoj socialno odvisnih živali. Zdi se, da njihov živčni sistem potrebuje tovrstne dražljaje, ki jih sprožata materino nežno lizanje ali božanje ljubeče človeške roke.
  • Masaža ni le čudežno zdravilo, ampak tudi pomožna oblika zdravljenja in eden od vidikov holističnega zdravljenja, ki pogosto vključuje spremenjeno prehrano in druge oblike zdravljenja.
  • Masaža domačih ljubljencev je ključen del celostne zdravstvene oskrbe in skrbi za žival. A ni samo to.
  • Masaža ni le zdrav ukrep in zdravilno orodje, ampak med seboj tudi zbližuje lastnika in njegovo žival. Gre za neverjetno komunikacijsko in povezovalno sredstvo.

 

Terapija zdravilne masaže, ki jo priporočamo, je zasnovana na ''Zdravilnem dotiku'', preizkušeni metodi svetovno znanega veterinarja in psihologa ddr. Michaela W. Foxa, ki je to terapijo iznašel pred več kot 25 leti in katero ves ta čas uspešno izvajajo v ZDA in drugod po svetu.

 

Od sedaj naprej lahko to zdravilno terapijo uporabljamo tudi Slovenci, saj sta pred kratkim izšli znameniti Foxovi knjigi ZDRAVILNA MASAŽA ZA PSE in ZDRAVILNA MASAŽA ZA MAČKE.

 

© 2010 PSI-in-MUCI-HIATRIČNA SVETOVALNICA | DEBORA
Avtorske pravice © 2010 PSI-in-MUCI-HIATRIČNA SVETOVALNICA. Vse pravice pridržane.
Joomla! je brezplačna programska oprema izdana pod GNU General Public Licenco.