Psi-in-muci-pis

Psi-in-muci-pis

Spletna knjigarna za skrbnike, lastnike in ljubitelje psov in mačk

 

gumb_pesmmmmmmmmgumb_macek

mPasjipismmmmmmmmmmMačjipis

 

Namen Psi-in-muci-hiatrične svetovalnice je na čim bolj preprost in razumljiv način svetovati lastnikom/skrbnikom psov in mačk ter jim morda s tem rešiti kakšno težavo, še posebno duševne narave. Svetovalnica seveda ni popolna, čeprav je podprta z znanjem iz izbrane strokovne literature, ki je izšla v slovenskem jeziku.

 

To strokovno literaturo predstavljamo v rubriki Psi-in-muci-pis. Bogati se z novimi izdajami, ki zapolnjujejo vrzel na določenem področju in so povezane s psiho. Saj ne velja samo, da ''prazen žakelj ne stoji pokonci'', ampak tudi rek ''zdrav duh v zdravem telesu.'' Če vaš hišni ljubljenček ne bo ustrezno prehranjen, bo postal slabe volje, če ne popolnoma nesrečen. Če njegove govorice ne boste razumeli, bo lahko hudo narobe. In če ga s svojim dotikom ne boste nežno preiskovali, ne boste mogli vedeti, da je nujno potreben veterinarja.

 

Večkrat slišimo lastnika ali skrbnika psa, ki trdi, da svojega psa že dobro pozna. Mogoče bo, če se bo oglasil v Psi-in-muci-hiatrični svetovalnici, uvidel, da bi kljub temu svojega hišnega ljubljenčka lahko še bolje spoznal in se z njim še bolj povezal. Če pa bo prebral še katero od strokovnih knjig iz mačje in pasje knjižnice Psi-in-muci-pis, potem bo zagotovo z zadovoljstvom ugotovil, da svojega ljubljenčka resnično zelo dobro pozna. Da tega, kako bo to vplivalo na njuno prijateljstvo, sploh ne omenjamo.

 

 

Avtorji del v knjižnici Psi-in-muci-pis so v svetu priznani strokovnjaki:

 

Dr. Stanley Coren je psiholog, zaslužni univerzitetni profesor in avtor številnih knjig s področja psihologije psov. Napisal je prvo knjigo na svetu o pasji inteligenci in številne knjige s področja psihologije psov. Večina njegovih knjig je izšla v slovenščini pod okriljem Psi-in-muci-hiatrične svetovalnice.

 

Ddr. Michael W. Fox je psiholog in veterinar, zaslužni univerzitetni profesor ter avtor številnih knjig o psih in mačkah. Najbolj znana je njegova zdravilna masažna terapija, ki jo v svetu uporabljajo že 30 let. Njegova najnovejša knjiga o prehrani bo kmalu izšla v slovenskem jeziku pod pokroviteljstvom spletne strani www-psi-ha.si in bo zelo presenetila vse lastnike psov in mačk.

 

Dr. Nicholas H. Dodman je veterinar, redni univerzitetni profesor, priznani strokovnjak za vedenje živali in avtor prve knjige o psihologiji mačk. Svetuje tudi v TV oddaji Animal Planet, ki jo lahko gledamo tudi pri nas.

 

Kyra Sundance je inštruktorica za šolanje psov, izumiteljica pasje akrobatike ter avtorica knjig o učenju psov in največje knjige vseh časov o pasjih trikih ter knjige o številnih načinih za več aktivnosti s psom. Mdr. je tudi lastnica Akademije za inštruktorje pasjih trikov.

 

Amy D. Shojai avtorica več knjig, mdr. velike knjige o prvi pomoči za pse in mačke, ki je nastala v sodelovanju z več kot 80 priznanimi ameriškimi veterinarji in ki obravnava najbolj pogoste poškodbe in bolezni psov in mačk.

Avtorji

stanley-coren Dr. Stanley Coren, psiholog, zaslužni univerzitetni profesor.

 

 

 

 

 

 

 

 MICHAEL-W-FOX

 

Ddr. Michael Fox, psiholog in veterinar, zaslužni univerzitetni profesor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

nicholas-h-dodman

 

Dr. Nicholas H. Dodman, veterinar, univerzitetni profesor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kyra_sundance_chalcy

 

 

 

Kyra Sundance, inštruktorica psov, izumiteljica pasje akrobatike (Dogdancing).

 

 

 

 

 

   

    Dr. Aleksandra Domanjko Petrič, veterinarka, univerzitetna profesorica.

© 2010 PSI-in-MUCI-HIATRIČNA SVETOVALNICA | DEBORA
Avtorske pravice © 2010 PSI-in-MUCI-HIATRIČNA SVETOVALNICA. Vse pravice pridržane.
Joomla! je brezplačna programska oprema izdana pod GNU General Public Licenco.