Terapevtski pes v slovenskem domu starostnikov

Katarina Vidic

 

V začetku leta 2014 smo v naših pasjih novicah pisali o prvi redni zaposlitvi terapevtskega psa Cipra v domu pacientov z demenco v ZDA (http://www.psi-ha.si/klub-psi-ha/pasje-novicke/redna-zaposlitev-terapevtskega-psa-v-zda), sedaj pa smo se razveselili dejstva, da je naša novička dosegla tudi Dom starejših Pod Gorco v Mariboru, kjer so se odločili za podoben korak. V dom so namreč sprejeli Zlato, sedaj še mlado samičko pasme zlati prinašalec, ki pa jo že privajajo na njen novi dom. Čeprav je še mlada, že sedaj opravlja svoje delo več kot odlično, saj so jo prebivalci doma lepo sprejeli in se z njo radi ukvarjajo. Psičko čaka še ustrezno šolanje za njen humanopasji poklic.

 

Direktor doma starostnikov pridobitev psičke označuje kot eno boljših investicij doma. Psička naj bi prinesla v dom predvsem toplino, poudarja tudi pomembnost stika živali s človekom. V prvi vrsti je Zlata namenjena za bolnike z demenco, razveseljevala pa bo tudi vse druge prebivalce doma.

 

Več o tem, kaj ameriškim pacientom z demenco pomeni njihov prijatelj, terapevtski pes Ciper, si preberite tukaj >>>>http://www.psi-ha.si/klub-psi-ha/pasje-novicke/redna-zaposlitev-terapevtskega-psa-v-zda.

 

Vir: O živalih in ljudeh, RTV Slovenija, 26. 9. 2015

 

 

© 2010 PSI-in-MUCI-HIATRIČNA SVETOVALNICA | DEBORA
Avtorske pravice © 2010 PSI-in-MUCI-HIATRIČNA SVETOVALNICA. Vse pravice pridržane.
Joomla! je brezplačna programska oprema izdana pod GNU General Public Licenco.